D-vitamin har som bekant mång positiva egenskaper. Vitaminet motverkar benskörhet, är bra för immunförsvaret samt minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar och reumatism, men visste du att D-vitamin även är bra för dig som vill gå ner i vikt? Ja, så är det faktiskt som du nu kommer att få se.

Undersökning ger stöd för snabb viktminskning

År 2008 genomförde forskare en undersökning University of Minnesota där man lät överviktiga personer hålla sig till en diet som innehöll 750 Kcal mindre per dag under 11 veckor. Samtliga personer gick naturligtvis ner i vikt men de personer som hade höga halter med D-vitamin i blodet från början gick i snitt ner 70 % mer än vad det andra gjorde.

Kompletta din diet med D-vitamin

Det här är ett tydligt bevis på att ett ökat intag av D-vitamin ger en snabbare viktminskning. Sedan spelar det ingen roll vilket diet du håller dig till eller vilken viktklubb du använder dig av. Ett extra D-vitamintillskott förstör knappast någon diet och gör dessutom att du mår bättre och blir på bättre humör. Däremot räcker det inte enbart med att konsumera en större mängd D-vitamin när du vill gå ner i vikt utan är mer som ett komplement till den vanliga dieten.

D-vitamintillskott

I Sverige är det många som lider av D-vitaminbrist, dels på grund av våra kostvanor och dels för att vi inte får tillräckligt med solljus i det här landet. Soljuset är ju en källa för D-vitamin liksom i fet fisk, fiskleverolja och vissa mejeriprodukter. Om du vill gå ner i vikt snabbt och inte får i dig tillräckligt med D-vitamin via din vanliga kost kan du alltid komplettera med ett vitamintillskott.

Läs mer om viktminskning & viktklubbar på www.viktklubbar.se.