Om du får problem med magen av de mjölkprotein som finns i kosttillskott så ska du se närmre på sojaproteinet som är hälsosamt och effektivt för den som tränar eller som vill bränna fett. Det talades ett tag en hel del som sojaprotein som en fara på så vis att det skulle leda till lägre kvalitet på spermier och rentav leda till att män blev mer feminina, det här stämmer inte, och man kan istället se att det här är ett utmärkt protein för träning som dessutom ger andra hälsosamma effekter. För den som är vegetarian så är sojaproteinet en mycket viktig ersättning som finns i goda matprodukter som påminner om vanliga kötträtter.

Istället för kött

Om man inte äter kött så kan man alltså ersätta med sojaproteinet. Det här proteinet är minst lika bra som det som man kan få från kött. I sojaprotein så finns det mycket av aminosyrorna arginin och glutamin och dessa är mycket viktiga för stimulans av immunsystem och för att tillväxthormoner ska frisättas i kroppen. Det här är ju inte bara viktigt för den som är vegan eller vegetarian, tränar man mycket så behöver man mer protein och sojaproteinet har visat sig vara minst lika bra som till exempel vassle men man slipper alltså problemen med laktos vilket för många är en fördel.

Undvik fetma

Man har kunnat konstatera att soja-isoflavoner som finns i sojaproteinprodukter är bra för den som vill gå ner i vikt. Får man i sig detta regelbundet så kan resultatet bli att man går ner i vikt. Det är fettet man blir av med så man blir smalare. Om du tränar normalt men upplever att du inte blir av med fettet så kan ett tillskott med sojaprotein vara det som gör att det händer något så det är väl värt ett försök. Det finns även studier som tyder på att man förebygger och undviker fetma genom att få i sig soja-isoflavoner.

Bygga muskler med soja

Anledningen till att man kan se sojaprotein som ett bra sätt att öka muskelmassa på är att man med detta protein får en högre halt av IGF-1 som är en insulinliknande tillväxtfaktor. Det här är viktigt när man vill bygga muskler så fler kroppsbyggare borde dra nytta av just detta protein. Man kan också se att proteinet hjälper musklernas tillväxt och gör det lättare att träna mer då orken blir bättre.

Vem bör använda sig av sojaproteinet?

Fler muskelbyggare bör ge sojaproteinet en chans då det i flera vetenskapliga studier har visat sig vara effektivt med en positiv inverkan på musklernas tillväxt. Den som vill gå ner i vikt gagnas också av detta protein och givetvis så är det så att de som inte äter kött kan dra stor nytta av att få i sig ett protein som är minst lika bra på vegetabilisk väg.