Gojibären kan tyckas vara en överflödig nyhet för många, men när man väl upptäcker detta nyttiga bär så kan det vara svårt att leva utan det. Idag så är de här bären enormt populära bland de som tycker att det är viktigt att ta hand om hälsan på ett förebyggande vis genom att äta på rätt sätt och ge kroppen de näringsämnen som den behöver för att fortsatt orka med. Med gojibär så får man en riktigt bra källa för protein, essentiella aminosyror, viktiga vitaminer som C och E, samt järn och mer. Du kan läsa mer om nyttigheterna som kommer med goji på Gojibär.se eller i vår tidigare artikel som berättar lite mer om bärets bakgrund och var det odlas.

Nu ska vi istället se lite närmre på något gott som man kan göra med detta bär och det är en gojibär smoothie som är både nyttig och full av härlig smak. Det finns lite olika recept på gojibär smoothies och man kan alltid finjustera sin egen dricka genom att lägga till favoriter och anpassa efter egen smak. Du kan alltså välja att följa detta recept blint eller att mixtra med det för precis lika goda resultat.

Ingredienser

2.5 dl vatten

1 banan, mogen eller från frysen

1-1.5 dl blåbär, färska eller från frysen

0.5-1 dl gojibär

En aning stevia, honung eller lönnsirap för sötare smak

0.5 tsk kakao

1 tsk kokosnötsolja

1 matsked chiafrön

Tillagning

Blanda alla ingredienser i en matberedera eller mixer för juicer och mixa på hög hastighet tills rätt konsistens uppnås. När denna gojibär smoothie är redo så bör man dricka den rätt omgående. Det går att förvara det som kanske blir över i kyl men smoothien är godast då den är som färskast.

Bra för dig som behöver mer protein

En vanlig smoothie kan inte anses vara en måltidsersättning men när du lägger till gojibär så får du en dryck som faktiskt fungerar alldeles utmärkt inför eller efter träning. Gojibären är verkligen superfood som den som tränar eller som har en mycket aktiv livsstil bör dra nytta av.

Det ska inte vara svårt att mixa torra gojibär men om du vill att de ska bli mjukare så går det bra att förbereda genom att lägga bären i blöt en stund. Kakao och goji går väldigt fint ihop och kakaon ger denna smoothie en härligt mörk färg.