Idag är vi vana vid att kunna få tag i mat från världens alla hörn men trots att det finns gott om hälsokostbutiker både online och offline så är det inte alla som har upptäckt gojibären. Det här är bär som varit kända i Kina under flera tusen år och som även växer på andra håll i världen. Anledningen till att så många har blivit intresserade av gojibär är att de erbjuder så mycket näring och viktiga ämnen. Det är dock viktigt att förstå att man inte ska se bären som en slags medicin, även om det finns studier som tyder på att de kan ha läkande egenskaper. Det är först och främst så att det här är en riktigt bra näringskälla.

Idag kan du köpa Gojibär i de flesta hälsobutiker och utbudet  på dessa är stort. Allt från torkade ekologiska gojibär till gojibär doppade i choklad och dylikt. Om du vill köpa Gojibär på nätet så hittar du vår rekommendation här.

Gojibär är supermat

I gojibären så finns det 18 olika aminosyror och ämnen som koppar, järn, zink, selen, kalcium och germanium. Bären erbjuder ett spektra av antioxidanter som är komplett och även betakaroten. Dessutom så är gojibär en utmärkt källa till C-vitamin. Ett annat ämne som också finns i dessa bär är solavetivon som har en antibakteriell effekt. Med andra ord så rör det sig om supermat och något som man verkligen bör se till att ha hemma i skafferiet.

De som förespråkar gojibären som en slags naturlig medicin för att stärka kroppen menar att alla kan tjäna på att äta dessa dagligen. Genom att stärka kroppen med de viktiga näringsämnena så kan man förebygga sjukdomar eftersom man då kan få en bättre allmän hälsa och sett ur denna synvinkel så är goji ett givet val.

Hur smakar dessa bär?

En del tycker att gojibären inte är så goda men de allra flesta upplever att de har en frisk och god smak. Man kan beskriva smaken som en slags blandning av körsbär och tranbär. I och med att man köper bären torkade så påminner de om större russin så detta är konsistensen som man får då man äter dem hela.

Vad kan man göra med bären?

Man kan göra mycket med bären och det enklaste är kanske att ta med sig i ett gäng i en påse för att ha som snabbt mellanmål. En del tycker att de passar fint i gröten medan andra kryddar sallader med gojibär som tillför lite sötma ungefär som russin kan göra. Får man fatt i gojiblad så kan man göra te av dessa men då ska man inte räkna med samma smak som den man får av bären. Om du tycker om att äta musli så kan det vara fint med lite bär i muslin till frukost eller mellanmål. Ett annat hett tips på hur man kan äta bären är att blanda dem i riset eller i en bulgursallad istället för craisins. Har man gojibären hemma så kan man alltid finna användning för dem i olika maträtter och sallader.