Idag så är det många som använder sig av fröer för att komplettera och se till att kroppen får i sig viktiga näringsämnen. Den som tränar mycket kanske har stött på hampaproteinet som kommer från hampafrön och som hyllas av de som är ute efter god kvalitet och effekt. Ett annat frö som man nästan måste sätta före hampafröet är chiafröet. Numera så verkar alla vara inne på det där med chia och det beror förstås på att de bjuder på så mycket hälsa. Du kan lära dig mer om chiafrön på www.Chiafrön.com där du även får recept på chiapudding som numera är så pass populärt. Eller så kan du läsa vår förra artikel som handlade om Chiafrön.

Vi börjar med chia…

I och med att chia är ett frö som alla kan dra nytta av, och inte bara den som tränar mycket, så börjar vi med att se lite närmre på denna superfood. Man brukar tala om att chiafrön bjuder på omega 3 som är känt som ett mycket viktigt ämne att få i sig. Dessutom så är dessa frön rika på proteiner och de är helt utan gluten. Det sägs att chia kan verka som en antioxidant och vara med och förebygga mot inflammationer. Dessutom så tror man att chian kan förebygga mot hjärt- och kärlsjukdomar.

Den som använder sig av chiafröet vet att det här är bra. Efter en längre tid användning så kan man uppleva att magen blir bättre och att man får mer energi. För att få effekten så behöver man inte särskilt mycket chia. Det räcker att lägga till någon matsked till salladen eller att göra gröt eller pudding till frukost eller mellanmål. Det är viktigt att man skaffar chiafrön med god kvalitet och då är de ekologiska varianterna att rekommendera.

Hampaproteinet är bättre för magen

Ett annat frö som verkligen är i ropet just nu är hampafröet som man får från hampaväxten. Det här är ett frö som är laddat av protein och som därför används för att skapa ett proteinpulver som man kan använda sig av som kosttillskott. Ingen behöver klaga på ont i magen av vassleprotein då det finns ett vegetabiliskt alternativ som i stort sett ger samma kvalitet som animaliskt protein. Om du inte redan har hört talas om hampaproteinet så har du missat en fantastisk källa till god hälsa som du kan använda för att förbättra din fysik och se till att dina muskler får det stöd som de behöver då du tränar ofta och mycket. Även vegetarianer och veganer drar stor nytta av detta proteinpulver som är lätt att blanda smoothies med.

Ladda med fröer

Om du vill ha en riktigt frisk vår och sommar så kan det alltså vara klokt att satsa på dessa två fröer som har fått så många goda recensioner. Lär dig att laga chiapudding och lägg till hampaproteinet i dina smoothies. Båda fröerna sägs vara väldigt bra för magen och det är det många som har behov av idag. Den som tränar mycket bör helt klart satsa på chia och hampa men även den som inte är så aktiv kan se fördelar med just dessa fröer då de har så gott om nyttiga ämnen som man behöver oavsett om man försöker gå ner i vikt eller om man vill bygga muskler.