Om man inte är så intresserad av att skölja tarmarna eller att enbart dricka vatten under två veckors tid för att frigöra kroppen från gifter så kan det där med te vara av intresse. Med detox te så kan man nämligen få samma fina effekt som då man späker sig och äter illasmakande nyttiga saker, men det är mycket enklare att dricka några koppar te per dag. Men hur fungerar egentligen det där med att rensa kroppen från gifter med te?

Så fungerar detox te

När man dricker te för att rensa kroppen från toxiner så är det inte så att man dricker vilket te som helst. De teer som kallas för detox te har gemensamt att de kan påverka kroppen på så vis att gifter drivs ut snabbare än normalt. Det här är en process som även kan ske naturligt men tanken är att man med teet ska kunna få en kraftfullare effekt. Under en detox kur med te så kommer man även att se till att äta och dricka bra i övrigt. Man låter bli livsmedel som är kända för att bjuda på extra gifter och sådant som kroppen inte behöver och så försöker man att undvika att utsätta sig för en massa stress. Den som tränar kan till exempel dra ner lite på tempot under perioden då det speciella teet intas.

Man brukar dricka 1 till 2 koppar per dag och det är viktigt att inte överdriva. Det finns kurer med te som är till för en vecka och så finns det metoder där man kan dricka ett speciellt te under en hel månads tid. Det är viktigt att man verkligen förstår hur man ska använda sig av detox teet och att man följer de instruktioner som man får.

Hur smakar det?

En del tycker att traditionella detox teer inte smakar gott men det finns också de som gillar smaken. Man kan testa sig fram och finna en variant som man tycker om. I de flesta fall så är det inte värre än att man kan få i sig en kopp som kanske är lite besk i smaken men som gör kroppen så pass gott. Vad gäller sötningsmedel så får man ta reda på vad som är tillåtet så att man inte förstör kuren genom att tillföra teet ämnen som man försöker rensa bort från kroppen.