Det är inte bara äldre personer som kan få problem med värk i leder som inte längre är så smidiga som de en gång var. Våra kroppar börjar åldras ganska tidigt och beroende på hur vi lever så kan det här yttra sig på olika vis. Med msm pulver så kan man påverka många av de processer som sker naturligt allteftersom vi blir äldre. Msm står för metylsulfonylmetan och det här är ett slags svavel. Våra kroppar behöver detta ämne för att bygga och underhålla huden, håret, bindväven, skelettet, senor, brosk och mer. Den som har problem med smärtor i leder kan få rådet att ta msm tillskott för att minska smärta och på sätt och vis stävja åldrandet som ligger bakom problemen.

Fördelar med msmpulver

Det är viktigt att förstå att det fortfarande krävs en hel del forskning för att man ska kunna säga med säkerhet att msmpulver har de positiva effekter som det rapporteras om. Man bör också vara medveten om att det här inte handlar om ett rent antiinflammatoriskt preparat som ger omedelbar smärtlindring. Om det gör väldigt ont så är en ibuprofentablett antagligen bättre än detta pulver men när man ser på lång sikt så kan msm vara hjälpsamt och fördelaktigt av följande anledningar:

  • Från msm så får vi ämnen som serotonin, enzymer, endorfiner och dopamin som påverkar hjärnan på många positiva sätt och motverkar emotionella problem som depressioner.
  • MSM kan motverka kroppens åldrande och även ge smärtlindring för den som har stela leder och ont. Dessutom så kan det vara så att ämnet ger ett skydd mot gifter.
  • Den som snarkar, är hård eller lös i magen, lider av acne eller andra hudproblem som rynkor eller ärr kan också se förbättringar med ett msmpulver.
  • Man kan också se att hår och naglar växer bättre med hjälp av detta ämne och dessutom så kan man få ett vitare leende då det har rapporterats att det här ger naturlig tandblekning.
  • För den som tränar så är minskad risk för träningsvärk helt klart en fördel såväl som ett starkare immunförsvar och bättre syn.

Vad kan man förvänta sig?

Listan med fördelar med msmpulver kan göras hur lång som helst men frågan är vad man kan förvänta sig i verkligheten, för det är en sak att folk som man inte känner prisar detta ämne till skyarna och en annan då man själv ger det ett försök. Här kan man säga att det är viktigt att tänka på varför man tar pulvret. Den som till exempel vill bli av med sin acne bör vara medveten att det här kan ta tid och att man kan behöva justera mängden pulver steg för steg. För problem med leder som värker så är det viktigt att man först och främst går till en läkare som undersöker och fastställer vad det är frågan om. Man ska aldrig själv medicinera med tillskott även om de verkar harmlösa och hur bra som helst.