Idag så är det många som är ute efter metoder som kan leda till att tarmarna rensas på ett naturligt men effektivt sätt. Det finns helt naturliga ämnen som kan ha en renande effekt på våra organ, och på senare tid så har vetegräs blivit alltmer populärt bland hälsomedvetna. Du kan läsa mer om vetegräspulver på vetegräspulver.se där det beskrivs ingående och där du även får tips om det bästa vetegräspulvret.

Faktum är att det här pulvret har blivit så populärt att det till och med erbjuds på restauranger och krogar som vill locka till sig hälsomedvetna med drinkar som smakar gott och som även är bra för kroppen. Den som sysslar med styrketräning kan också dra nytta av vetegräset då det kan vara med och påverka muskeltillväxten på ett positivt sätt.

Vad är vetegräs?

Man kan säga att vetegräset är ett ungt gräs som man skördar på tidigt stadium. Det här gör man för att det då erbjuder störst mängd av mineraler och näringsämnen. Vetegräsjuicen kallas ibland för flytande solsken och det beror på att energi från solen har lagrats i gräsets klorofyll. Man skulle mycket väl kunna äta gräset som det är men få tycker att det känns mysigt att tugga på grässtrån som en ponny så det är därför som man skapar pulver av gräset. När man får gräset som pulver så kan man göra mycket med det och pulveriseringsprocessen utförs på ett sätt som gör att man bevarar de viktiga aminosyrorna som finns i gräset samt mineraler och vitaminer. I och med att det rör sig om gräs så är det förstås så att det här är en bra produkt för den som inte vill äta animaliskt. Veganer och vegetarianer kan använda sig av vetegräspulvret som tillsats i drinkar och mat för att till exempel få i sig viktiga aminosyror som de annars missar.

Superfood

Det är inte för inte som man kallar vetegräset för superfood för det finns en mängd hälsofördelar med detta gräs. Det är laddat med vitaminer som C, E, K och B samt mineraler som järn, magnesium, kalcium, svavel och zink. Gräset är också en god källa till protein och det har en massa olika aminosyror. Man kan använda sig av vetegräspulver på följande vis:

  • Som detox – Det är ju väldigt populärt med detox-kurer och här är vetegräset ett bra val då det sägs att detta gräs faktiskt har förmågan att rensa vårt kroppssystem från tungmetaller. Om man regelbundet får i sig vetegräspulver så ska man alltså kunna få en renande effekt.
  • Antiinflammatoriskt – På grund av att gräset har en hög alkalinitet så har det anti-inflammatoriska egenskaper som din kropp kan dra nytta av.
  • Järn – Järn är bra för kroppen och är med och ser till att fler röda blodkroppar skapas.
  • Anti-bakteriellt – Om man har problem med fotsvamp så kan man få ordning på fötterna genom att ge dem fotbad med vetegräs som då kan lindra klådan och främja fothälsan.
  • Dålig andedräkt – Om man har problem med dålig andedräkt och kroppslukt som inte heller är fräsch så kan det bero på att det lymfatiska systemet är fullt av gifter och då kan det här gräset vara med och förbättra situationen genom att avgifta och rensa ut i tarmkanalen.
  • Som träningstillskott – Tränar man hårt så behöver man aminosyrorna som finns i vetegräset eftersom dessa är en viktig del av proteinet som man behöver för muskler.
  • Minskat sötsug – Vetegräset bidrar till en jämn blodsockernivå så att man slipper dalarna då man längtar efter att stoppa i sig något sött.
  • Bra för immunförsvaret – Om man regelbundet får i sig vetegräs så kan det här vara ett sätt att förbättra immunförsvaret på.

Hur äter man vetegräset?

Det finns många sätt att äta vetegräs på och det beror på att man använder det i pulverform. Du kan lägga till vetegräspulver till juicen, skapa en smoothie eller lägga till gröten. Du finner lätt smarta recept för vetegräs online och du kan alltid experimentera genom att lägga till pulvret till den mat som du tycker om.